Miksi kiitollisuuden ylläpitäminen on tärkeää? 💎

Miksi kiitollisuuden ylläpitäminen on tärkeää? 💎

Kiitollisuus vaikuttaa monin tavoin niin fyysiseen kuin psyykkiseen hyvinvointiin. Kiitollisuus tarkoittaa myönteisten asioiden huomaamista ja arvostamista ympärilläsi. Kiitollisuus auttaa lisäksi tutkimusten mukaan jopa nukkumaan paremmin, sillä se antaa mielelle signaalin kaiken olevan hyvin. Lisäksi sen on havaittu alentavan stressiä ja ylläpitämään positiivisia ihmissuhteita. Mielettömiä vaikutuksia, joten tätä helppoa ja nopeaa kikkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla omassa elämässään!

Elämässä voi olla paljonkin kuormittavia asioita käynnissä, mutta päivittäinen kiitollisuuden harjoittaminen auttaa mieltäsi pahimman yli. Se auttaa tuomaan esille niitä asioita jotka ovat jo hyvin. On asioita joihin emme yksinkertaisesti voi vaikuttaa vaikka kuinka murehdimme, mutta omaan ajatuksiimme voimme vaikuttaa aina. Mitä useammin ohjaat ajatuksesi hyvään, on tapahtumat ympärilläsi myös positiivisempia.

Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että kiitollisuus vähensi jopa materialismin hankkimista, sekä se lisäsi nuorten auttamisen halua toisiaan kohtaan. Onpa sen huomattu jopa vaikuttavan syömistottumuksiin, alentavan sydäntautien riskiä ja vähentävän masentuneiden oireilua. Elämäänsä myönteisesti elävien on helpompi tuntea myötätuntoa toisia ihmisiä kohtaan ja antaa anteeksi. Katkeruus ja viha tekee ihmisestä aina heikon joka johtaa monenlaisiin mielenterveys ongelmiin.

Vinkit miten lähteä liikenteeseen;

  • Sitoudu kirjoittamaan 5–10 minuuttia ainakin joka toinen päivä. Aloita kirjaamaan vähintään 3 hyvää asiaa elämästäsi. Sulje puhelin ja laita vaikka musiikkia soimaan taustalle ja omistaudu hetkelle täysin.
  • Älä kiirehdi vaan syvenny: mieti jokaisen kiitollisuuden aiheen kohdalla, miksi olet siitä kiitollinen. Kiitollisuuden kirjaamiselle ei ole oikeata tai väärää tapaa. 
  • Pitkä lista ei ole itsetarkoitus. Huomaa iloiset yllätykset. Mitä odottamatonta tapahtui tänään? Mikä pelkäämäsi asia jäi tapahtumatta? Viivähdä kiitollisuuden aiheidesi äärellä leikkisästäsi. Nauti hetkestä positiivisten asioiden kanssa.
  • Saman kiitollisuuden aiheen voi kirjata ylös vaikka joka päivä, mutta laajenna ja syvennä teemaa päivä päivältä ja kirjaa ylös yksityiskohtia siitä! Huomaat mielesi innostuvan, kun näet kehitystä myönteisten tapahtumien myötä. 🌟
  • Muista olla kiitollinen myös negatiivisista ja haastavista asioista, jotka onnistuit välttämään. Tai mieti, voisiko niistäkin löytyä jonkinlainen uudenlainen näkökulma. Ideana ei ole kieltää haasteita, vaan auttaa mieltäsi lempeästi kohtaamaan ne.

Sivuiltamme on saatavilla avuksesi My success story planner sekä kiitollisuuspäiväkirja. Täydellinen setti luodaksesi positiivisuutta elämääsi 💗

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.