Onnistuneiden hääjuhlien ABC | LuKLabel

Onnistuneiden hääjuhlien ABC

Hääjuhlat ovat ihana tapahtuma joissa vieraiden ja hääparin viihtyvyys on tärkeää. Jokainen toivoo, että juhla sujuu omalla painollaan rennosti, ilman kiusallisia hetkiä. Kokosimme muutamia muistivinkkejä siihen, mitä hääjuhlia suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, jotta ilta sujuisi mahdollisimman hyvin. 


Delegoi

Tämä pätee jokaiseen kohtaan. Anna kaasojen ja bestmanien hoitaa juoksevia asioita puolestasi juhlassa. Paistaako aurinko vieraiden silmiin? Onko musiikki liian lujalla? Onko kakku myöhässä? Anna apukäsiesi selvittää asia ja istu itse alas nauttimaan päivästäsi.

Taustamusiikki
Pidä huoli, että hiljaisina hetkinä on taustamusiikkia. Suunnittele valmiiksi erilaisia soittolistoja. Esimerkiksi ruokailun taustalle sopii rauhallinen lounge-tyylinen soittolista ja loppuillasta voi jo soittaa reippaampaa musiikkia.

Tunnelmavalo
Älä pidä juhlatilan kattovaloja liian kirkkaana.

Aikataulu
Pöydissä oleviin ohjelmalappusiin ei kannata merkata kellonaikoja, jolloin aikataulussa on liikkumavaraa. Ohjelmaa on lähes mahdoton suunnitella kellontarkasti. Varaa tarpeeksi vapaata seurusteluaikaa, jolloin esimerkiksi kauniista aurinkoisesta kesäillasta on mahdollista käydä nauttimassa myös ulkona. Osan ohjelmastakin (esim. kimpun heiton, puheet yms.) voi sään salliessa suorittaa ulkona.

Pöytäkoristelu
Älä yliammu pöytäsomisteiden kanssa. Muista, että vieraille kertyy pöydille illan mittaan lautasten ja juomalasien lisäksi esim. viinilaseja, juomatölkkejä, pikkulaukkuja, puhelimia ja kameroita. Esim. vieraskirjaa on hankala täyttää jos tyhjää tilaa ei pöydästä juuri löydä

Juhlatilan somistus
Ota huomioon, että korkeassa/suuressa juhlatilassa pienet koristeet (joiden tekemiseen näkee usein eniten vaivaa) saattavat jäädä näkymättömäksi. Panosta tiettyihin yksityiskohtiin, esim. lahjapöytään. Nykyään lahjaksi annetaan lähinnä kirjekuoria, suurien tavaroiden sijaan. Lahjapöydän päätykoristeeksi sopii siis joku näyttävä elementti, joka ohjaa vieraita luokseen. LuKLabelin vanerinen ripustin teemaan sopivalla koristetekstillä käy tähän esimeksiksi täydellisesti.

LuKLabelin vanerinen ripustin sopii esim. lahjapöydän koristeeksi

Tekemistä vieraille
Keksi vieraille valmista tekemistä hiljaisia hetkiä varten. Hääbingo tai tietovisa on perinteinen ohjelmanumero. Laita seinille esille kuvanäyttelyitä esimerkiksi hääparin yhteisistä vuosista ja reissuista. Anna vieraiden selata hääkirjaa, joissa hääparin tarinaa on kerrottu tarinoilla ja kuvilla. LuKLabelin valikoimassa on tähän tarkoitukseen täydellinen Just us –hääkirja, jossa hääparin tarinaa kerrotaan ensitapaamisesta alkaen. Mikäli hääpari katoaa pitkäksi aikaa kuvattavaksi, varmista että vieraille on tarjolla jotain pientä syötävää ja etenkin juotavaa tekemisen lisäksi.

Puheet ja juonto 
Mieti paikka, jossa puhujan ääni kuuluu mahdollisimman laajalle eikä puhuja ole selkä vieraisiin tai etenkään hääparia päin. Mikäli äänentoistoon on mahdollisuus, käytä mikrofonia. On fiksua testata laitteet jo etukäteen, jolloin vältetään hiljaisuus kun laitteita säädetään ja kaiuttimissa vinkuu.

Vieraskirja
Anna vieraille valmiita kysymyksiä, jotka helpottavat vieraskirjaan kirjoittamista. Hääparillekin on tylsä lukea sama onnitteluteksti 50 kertaan. LukLabelin Just us –hääkirjassa on myös vieraskirjaosio, johon vieraille on laadittu valmiita kysymyksiä ja jätetty vapaata tilaa esim. polaroid-kuville ja vapaalle sanalle tai piirustuksille.

Just Us -hääkirja toimii viihdykkeenä juhlissa


Karkkibuffa

Pidä huoli, että karkkipurkit ovat kokoajan vähintään puolillaan. Harva haluaa kaivaa tarjoiluastian pohjalta viimeisiä karkkeja. Kannattaa myös välttää purkkien ylitäyttämistä, sillä siinä syntyy helposti mielikuva että pöytää ei ole vielä ”korkattu” ja vieraat automaattisesti jäävät odottamaan myöhempää hetkeä.

Istumajärjestys
Huomioi esim. lapsiperheet ja sijoita heidät lähelle kulkuväyliä, jotta liikkumaan pääsee helposti ja huomaamattomasti jos vauvan pitää ruokailla kesken kaiken tai lasta alkaa kyllästyttää. Joskus myös hyvältä tuntuva ajatus sekoittaa vieraat keskenään ei toimikaan. Usein rennoin on pitää ystäväporukat yhdessä, jolloin tunnelma pysyy rentona ja puheliaana.

Nauti
Lopuksi tärkein. Hääpareilta kuulee usein juhlien jälkeen harmitusta siitä, miten ilta meni niin nopeasti eikä kaikkien vieraiden kanssa ehtinyt kunnolla jutella. Newsflash: Kaikkien vieraiden kanssa ei ole pakko ehtiä jutella! Vieraat osaavat myös itse tulla juttusillesi. Ei ole ainoastaan hääparin tehtävä kierrellä pöydistä toiseen tai pitää listaa siitä ketä on moikannut ja ketä ei. Tätä varten on alkukättely.
Ota itsellesi aikaa kesken illan, jolloin vain pysähdyt hetkeen; katselet ympärillesi ja mietit; tässä se nyt on, pitkään suunniteltu päivä. Kerää puolisosi ja kaasot/bestmanit mukaan pieneksi hetkeksi vaikka nurkan taakse, skoolatkaa ja halatkaa.

Hääkampanja:

Häämallisto -30% koodilla: Häät2020

Klikkaa täältä: Wedding collection

 
Nauttikaa. ♥︎ 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.