VINKKEJÄ LAKANOIDEN PESUUN JA YLLÄPITOON | LuKLabel

VINKKEJÄ LAKANOIDEN PESUUN JA YLLÄPITOON

Onko pyykinpesu koskaan tuottanut pientä päänvaivaa? Etenkin lakanoiden pesu voi olla hankalaa kuvioiden, kirkkaiden värien ja kummallisten pesuohjeiden takia, mutta oikein pestyt ja hyvin huolletut lakanat kestävät pitkään, mikä on ympäristönkin kannalta ystävällisempää.

LukLabelin lakanoiden pesu on erittäin helppoa pakkauksessa näkyvien pesuohjeiden avulla. Mutta tiedätkö, mitä kaikki pakkauksesta löytyvät symbolit tarkoittavat?

Hoito-ohjeiden symbolitaulukko, Inspecta, stjm.fi

Monet ovat miettineet, voiko esimerkiksi panda-lakanoitamme pestä muiden vaaleiden lakanoiden kanssa mustan kuvion takia. Vastaus on: kyllä voi! Lakanat eivät päästä väriä eikä väri haalistu, kunhan ne pestään nurinpäin ja oikeassa pesulämpötilassa. Valkaisevia aineita ei suositella käytettäväksi lakanoihimme.

Lakanoiden hellävarainen pesu on tärkeää, koska lakanat ovat öisin kosketuksessa ihomme kanssa. Etenkin lasten lakanoiden pesussa kannattaa välttää voimakkaita hajusteita tai kemikaaleja, koska pienten iho on herkempi ja alttiimpi reagoimaan erilaisille aineille.

Vinkki! Jos huuhteluaineiden tuoksut kutittavat myös omaa nenää, kannattaa valita mielummin pyykkietikka. Se raikastaa tekstiilit jättämättä jälkeensä voimakkaita tuoksuja.

Vaikka pyykinpesu on yleisimmistä kotiaskareistamme, voi se silti herättää kysymyksiä kokeneemmankin pyykinpesijän päässä. Kannattaa vilkaista näitä linkkejä pyykinpesuun liittyen, jos vielä jäi jokin askarruttamaan.

  • https://www.stjm.fi/toiminta-alueemme/tekstiilien-merkinnat/vinkkeja-tekstiilihuoltoon/
  • http://lumme.fi/lakanoiden-pesu/
  • https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/ekologinen-pyykinpesu-ohjeet/ (täältä löytyy myös vinkkejä erilaisten tahrojen poistoon)

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.