Kuinka tehdä kaunis ja trendikäs kranssi. | LuKLabel

Kuinka tehdä kaunis ja trendikäs kranssi.

Tämän hetkinen juttu on tuunata ja luoda kauniita asetelmia juhlakoristeisiin. Vanerinen ripustin sopii oivasti juuri tähän hommaan, joka on lisäksi pitkäikäinen ja sopii juhlaan kuin juhlaan. Erilaisten kukkien ja heinien lisäksi ripustimeen sopii ekologiset koristetekstit

Johannan vinkit onnistuneen kranssin tekoon.

  1. Leikkaa kukat jo valmiiksi sopivan pituisiksi, jolloin kranssia on helpompi työstää – mitä rennomman ja boheemimman kranssista haluat, sitä pidempiä tulee varsien olla. Voit toki yhdistää myös lyhyempiä ja pidempiä kukkia.
  2. Katkaise juuttinarusta tai vastaavasta sopivan pituinen pätkä (esim. 40 cm) ja sido se kranssipohjaan tiukasti solmulla. Narua jatketaan työn edetessä uuteen narun pätkään solmulla tai toki voit pitää myös koko lankarullan kädessäsi, jos näin haluat.
  3. Oikea kätinen työstää kranssia ns. vastapäivään, eli pidät kranssipohjaa vasemmassa kädessäsi ja lisäät kukkia sekä kierrät narua oikealla kädellä. (Lanka on helpointa kiertää aina kranssipohjan yli oikealta vasemmalle.)
  4. Asettele kukkia sekä oksia limittäin ja lomittain pohjaan siten, että edellisen oksan lehdet ja kukat peittävät jo kiinnittämäsi narun pätkän alleen. Toki juuttinaru on aika kaunista itsessäänkin, jolloin ei niin haittaa, vaikka se jäisi vähän näkyviin – makuasia.
  5. Jatka kukkien asettelua vaikka ns. puolikaaren muotoon, eli n. 1/3 osa kranssipohjasta. Tai kiinnitä vain muutama kukka. Päättele naru tiukalla tuplasolmulla, nyt kranssisi on valmis – ja nauti nyt mitä olet juuri saanut käsilläsi aikaiseksi ❤

Kiitos Johannalle mahtavista vinkeistä, hänen sivuilta nähtävissä lisää inspiraatiota.

Johannan Instagram-sivut löydät täältä

LuKLabel Instagram-sivut täältä

Katso lisäksi video, jossa Johanna opastaa Tiia luomaan helposti ja nopeasti tyylikäs kranssi:

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.