I Choose You Everyday | LuKLabel

I Choose You Everyday

Kun kuulin, että LuKLabel tekee hääkirjan, en voinut muuta kuin innostua. Meidän häiden suunnitteluprosessi on kestänyt jo jonkin aikaa, ehtinyt puoleen väliin matkaa, eikä meillä vieläkään ole mitään, mihin konkreettisesti kerätä näitä juttuja. Läppärin työpödällä on kansio ”Kesä 2020” ja sen sisällä kymmeniä ja kymmeniä tiedostoja omissa teemakansioissaan – se on ihan ok ja käytännöllinen systeemi, mutta ei se hääfiilistä juuri säkenöi. Kirjoittavalle ihmiselle on tärkeää saada välillä ottaa kynä käteen. Siispä Love Me Do -messuille sunnuntaina ja noutamaan Just Us -hääkirjaa!

Olen Anu, osa LuKLabel Design Teamia ja kun kerroin tulevani hakemaan oman kappaleeni hääkirjasta, päätimmekin Tiian kanssa, että voisin kirjoittaa siitä kokemuksen ylös. En ollut hääkirjan suunnitteluprosessissa mukana, joten lähdin fiiliksissä ensimmäistä kertaa tutustumaan kirjan sivuihin minäkin. 

Yksi vapaa hetki häämessujen jälkeisellä viikolla istuttiin tulevan (avio!)mieheni Ossin kanssa alas ja selattiin yhdessä kirjaa. Kirjan neutraali värimaailma veti puoleensa: ihanaa, kun on hääkirja, joka ei tihku siirappia ja huuda hääteemaa naapuripitäjään asti. Meille ei missään nimessä olisi sopinut kirja, joka olisi ollut raikuvan pinkki, täynnä tekotimantteja tai muuta vastaavaa, emmekä olisi tästäkään hääkirjasta kiinnostuneet jos se sellainen olisi ollut. Onneksi tilanne on täysin toinen. Tämän hääkirjan ilmeen voisi sanoa olevan hyvällä tavalla aikuinen, hempeän tyylikäs. Tekstit ovat sydämensulattavia: ”Nothing fancy, just love”, ”I choose you this day and every day”. Ihanan aitoja lausahduksia ja juuri näitä lauseita tai vastaavia olemme käyttäneet kuvaamaan suhdettamme. Mikä sattuma! Just Us on siis juuri meidäntyylistämme ”arkisen rakkauden hehkutusta”.

Ossi on samaa mieltä siitä, että kirja kestää katsetta. Laatu näkyy ja tuntuu. Molemmat tykkäämme siitä, miten hyvältä ja jämptiltä kirja ja sen sivut tuntuivat. Sopivan vahva magneetti auttaa sulkemaan arvokkaat muistot sisällään, kun sivut eivät pääse repsottamaan kansien välistä miten sattuu. Materiaalien laadusta pääsee hyvin perille, kun katsoo alla olevia kahta kuvaa. Sillä vaikka tuntuma on tärkeä, päätin lisäksi tehdä hieman hurjan kokeen: otin kuulakärkikynän ja hyökkäsin rakkaudella sivun kimppuun ja suttasin suuren sydämen. Painoin kynää oikein kunnolla. Pienintäkään painaumaa tai väripisaraa ei tihkinut sivun toiselle puolelle. Kun kirkasta luonnonvaloa vasten katsoo ja keskittyy, voi juuri ja juuri erottaa sydämen haamun.

Just Us -hääkirja todellakin on avioituvan parin kirja. Sen sivuilla on oma tilansa niin ensimmäisille yhteisille asioille, kuville ja on kirjassa kevyt pariskuntapelikin. Omien kuvien lisäksi tarrat ja koristeteipit vaan esille ja kirjan sivuja persoonallisiksi taiteilemaan. Jopa häävaloille on oma sivunsa, vieritysten kaksi palstaa. Siitä voisi treenata tai ihan vaikka vihkiseremoniassa lukea jotkin yhteiset tekstit, jos ei haittaa että puoliso näkee ennakkoon kauniita sanoja. 

Osiot etenevät kronologisesti ensitapaamisesta polttareihin ja hääpäivään sekä sen jälkeiseen ensimmäiseen vuosipäivään asti ja lopuksi on tasku esimerkiksi onnittelukortteja varten. Heti tuli mieleen, että tuohon taskuun voisi säilöä tarpeelliset kuitit ja muistilistat, kun aina kuitenkin joitakin hankintoja tulee tehtyä ei-sähköistäkin kautta. Vaikka käsialani on yleensä tilaavievää ei riveillä pysyminen ollut ongelmallista ja jos tila loppuu joltain osin kesken, on läpi hääkirjan ilmava asettelu, eli jatkaisin hyvillä mielin kirjoittamista vähän sinne ja tänne. 

Parasta tässä hääkirjassa on mielestämme sen tyylikkyys, tuntuma ja monikäyttöisyys. Vieraskirjasivuja on meidän pieniin, enintään kolmenkymmenen hengen häihimme nähden runsaasti ja niissä on juuri oikeat kohdat. Alkuperäinen suunnitelmamme vieraskirjaa varten oli, että perinteistä vieraskirjaa emme hanki, vaan pyydämme kutsujen yhteydessä läheisiämme kirjaamaan jonkin muiston tapaamisestamme ja tutustumisestamme ylös ja tuomaan sen mukanaan häihimme. Halusimme siis kerätä meidän tarinanmme perheidemme näkökulmasta. Eli jo toinen täydellinen match meidän ja kirjan välillä! Aiomme yhä toteuttaa idean, mutta tämä kirja pääsee ehdottomasti mukaan hääpäiväämme. 

Olemme Ossin kanssa olleet yhdessä nyt 8 vuotta ja kymmenentenä yhteisenä vuonna avioidumme ikään kuin pisteeksi iin päälle, tätä taivalta juhlistamaan ja virallistamaan. Tulevaisuuden turvaksikin tietenkin. Tapasimme legendaarisessa Irc-Galleriassa ihan sattumalta, kun olimme 19- ja 23-vuotiaita ja siitä se lähti vauhdilla etenemään. Jo parissa kuukaudessa osoitteemme oli sama ja kihlat solmittiin silkasta sitoutumisen osoituksesta. Suhteen alkutaipaleelta on yksi valokuva-albumi, johon teetimme kuvia ja kirjoitimme alkuun ihan ahkerastikin, mutta se on kovin ”epävirallinen”, vain kokoon kyhätty jotta jotakin olisi ja sitten jo ensimmäisen tai toisen vuoden kohdalla se jäi arjen ihanuuden jalkoihin. Kerrottavaa siis voisi löytyä tällaiseen hääkirjaan. Kun pääsee vauhtiin kohtien täyttämisessä tuntuvat kohdat loppuvan vähän kesken. Ainut mitä olisin toivonut sivuille enemmän, onkin lisää pariskunnan yhteisiä juttuja olisi voinut mahduttaa sivuille. Niitä olisivat esimerkiksi mieleenpainuneet tapahtumat, sisäpiirin vitsit, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet, sekä yhteiset unelmat ja tulevaisuuden suunnitelmat. 

Myös hiukan yllätyin, että häiden suunnitteluun liittyviä kohtia oli aika vähän – olisi pitänyt aiemmin hiffata, että kyse on ”Just Us”-kirjasta, ei sinällään ”hääkirjasta”, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Ehkä tästä tulee joskus toinen erä, johon mahtuisi vielä muutama osio lisää tai tähän liitettäviä, erikseen ostettavia sivupaketteja. Jos tätä lähdetään suunnittelemaan, niin vink vink, täällä yksi tiimiläinen vahvasti mukaan ilmoittautumassa!

Hääkirjan kanssa sain, kuten ensimmäiset onnekkaat saivat myös, kangaskassin ja My soul -muistikirjan. Juurikin kovakantiset kierreselkäiset, viivoitetut vihkot ovat suosikkejani ja tämän kansi on mitä sopivin yhteisten asioiden muistikirjaksi. Sen värimaailma ja teksti jatkaa Just Us -teemaa: ”You are what my soul needs”. Voisiko asiaa kauniimmin ja osuvammin sanoa. Koska kirjoittavana ihmisenä haluan aina tehdä ensimmäiset muistiinpanot käsin, sopii muistikirja täydellisesti tähän tarpeeseen ja täydentää hyvin hääkirjaa. Ajattelin ottaa muistikirjan mukaani, kun menemme (jo aikaa sitten) ennakkovarattua juhlapaikkaa katsomaan ensimmäistä kertaa livenä ensi kesänä. 

Vaikka häämme ovat vasta tuloillaan, voisin välittää tässä teille kaikille avioituville ajatuksen. Tehkää juhlasta teidän juhlanne. Rentoutukaa ja keskittykää olennaiseen: millaisia muistoja juuri te haluatte tehdä katsottavaksi tulevina vuosina ja vuosikymmeninä, ehkä ihan kiikkustuolissa asti?  

Onnea ja tsemppiä Anulle & Ossille häävalmisteluihin ja kiitos Anulle ihanasta tekstistä ♥︎

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.