YRITTÄJÄN VINKIT AJANHALLINTAAN | LuKLabel

YRITTÄJÄN VINKIT AJANHALLINTAAN

Ajanhallinta: se ihana, abstrakti asia, joka hiljaisuudessa vaikuttaa työntekoon, tehokkuuteen, henkiseen hyvinvointiin ja jopa elämänlaatuun. Heikko ajanhallinta voi pysäyttää kehityksen, mutta onneksi ei ole mahdottomuus oppia ajanhallinnan mestariksi.

Ajanhallinnasta puhuttaessa moni saattaa säikähtää; ai vieläkin lisää tekemistä jokaiselle päivälle? Se ei suinkaan tarkoita jokaisen päivän tuntikohtaista suunnittelua tai työajan pidentämistä vaan on tärkeä työkalu, joka auttaa jäsentämään asioita samalla tavalla kuten muistivihko tai kalenteri. Vaikka ajanhallinta kuulostaa monimutkaiselta, siinä voi kehittyä ja uusia niksejä ja vinkkejä ajanhallinnan käyttöön voi oppia.

LuKLabelin perustaja Tiia on sekä äiti, vaimo että yrittäjä. Itseasiassa myös hänen miehensä Markus on yrittäjä, joten ajanhallintaa harjoitetaan ahkerasti tässä nelihenkisessä perheessä. Tiialle tärkeää ovat tehokas, hyvä ja ammattimainen työporukka, joka auttaa häntä LuKLabelin pyörittämisessä - eikä mistään tulisi mitään ilman hänen miehensä tukea (tai ilman ajanhallintaa)

 Tiian vinkit, kuinka selvitä kiireisestä arjesta:

  • Kirjoita ylös! Aivot rasittuvat liiasta tiedosta ja monesta samanaikaisesta asiasta, mikä saattaa johtaa unohduksiin ja pahimmillaanburn outiin. Yritä suunnitella edes viikko hieman etukäteen, jotta tiedät, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaa.
  • Oma aika on tärkeää! Jatkoa edelliseen kohtaan, oma aika kannattaa myös aikatauluttaa, jos sitä ei muuten meinaa löytyä arjen keskeltä. Kirjoita esimerkiksi kalenteriin tai kännykkään, milloin aiot pitää hetken vapaata esimerkiksi töistä tai perhearjesta.
  • Mutta älä aikatauluta liian tarkasti!Liian kireä aikataulu ei toimi melkein kenelläkään - älä siis turhaan yritä tunkea liikaa asioita liian pienelle ajanjaksolle, vaan suo tehtäville oma aikansa.
  • Älä suorita - ainakaan liikaa! Tuottavuuden ylläpitäminen vaatii tekemistä ja tehokkuutta, mutta ylisuorittaja ajautuu muita nopeammin umpikujaan. Ole siis armollinen itsellesi.
  • Osaa sanoa ei! Kaikkeen ei tarvitse suostua, vaan on hyvä tietää omaan elämään ja tilanteeseen sopivat projektit ja yhteistyöt, joihin on energiaa keskittyä täysillä.
  • Salli vapaapäiviä!Siinä, missä kiire ja stressi nopeuttavat työtahtia niin myös hengähdystauot, vapaapäivät ja hyvät yöunet vaikuttavat positiivisesti motivaation ja inspiraation syntyyn.
  • Tunne itsesi ja tiedä omat rajasi!Emme kaikki ihmiset pysty samoihin asioihin samalla tahdilla ja tehokkuudella - ja se on todellakin ok. On hyvä tietää, milloin itselleen pitää pistää stoppi ja rauhoittua, pysähtyä ja miettiä, mikä olikaan se ultimaattinen tavoite.

My success story tuotteet helpottavat pitämään aikataulut kunnossa.

 Meille kaikille on suotu 24h vuorokaudessa, mutta yhä nopeentuvan maailmanmenon perässä on välillä vaikea pysyä. Pitäisi organisoida ja suunnitella iso työprojekti, huolehtia lapsista, pitää kirjaa omasta taloudestaan, elää terveellisesti, olla kokoajan saatavilla kiitos sosiaalisen median... Vaikka aikaa on mahdoton hallita konkreettisesti, sen kanssa pystyy kikkailemaan.

  • Pyri pitämään tietynlainen päivärutiini. Vaikka joka päivä olisi erilainen, pystyy tietynlaisen arjen pohjan kuitenkin säilyttämään.
  • Hoida asia pois alta välittömästi, mikäli se on mahdollista. Näin se ei turhaan jää kaivertamaan mieltä ja aikaa jää muihin asioihin.
  • Muista sanonta se, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Tekemättömiä asioita ei kannata lykätä liian pitkälle, jolloin niiden hoitaminen saattaa vain hankaloittua entisestään.

Eiköhän näillä vinkeillä pääse alkuun! Mekin edelleen harjoittelemme tehokasta ja fiksua ajankäyttöä täällä LuKLabelilla!

Menestystä siis ajanhallinnan harjoittelemisessa ♥︎

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.