Kevään sisustustrendit v. 2020 - by LuKLabel | LuKLabel

Kevään sisustustrendit v. 2020 - by LuKLabel

LuKlabelin perustaja Tiia, kävi alkuvuodesta Tukholman Furniture Fair -messuilla ja toi tuliaisena inspiraatiota ja ideoita meidän suomalaistenkin kevätsisustukseen. Mukaan tarttui paljon uutta ja ihanaa, raikasta ja rohkeaa. Lue kooste alta:

 

1. Pörröiset ja pehmeät pinnat

Kodista tehdään nyt pehmeän kutsuva, pörröisillä ja eläväpintaisilla materiaaleilla. Mukavuus ja kosketuspinta edellä. Tukholman messuilla oli esillä paljon pehmeitä ja jopa pörröisiä tuoleja, jotka kutsuvat löhöilemään. 

 

 

2. Kevään sävyt

Eri pinnoissa - ei pelkästään tekstiileissä - nähdään raikkaita, pastellimaisia kevään sävyjä. Uskalla käyttää värejä rohkeasti; maalaa koko seinä tai valitse uusi sohvasi vaaleansinisessä pastillin sävyssä! Myös rohkean värisiä kuviotapetteja näkyi usealla osastolla. Enää ei haluta vain yksivärisyyttä tai yhtä tehosteseinää. Värit ja ilottelu saavat näkyä kodeissa. Vaaleansininen vaikuttaa olevan yksi kevään halutuin sävy ja sopii kauniisti esim puun seuraksi.

 

 

3. Verkkokassit sisustuksessa

Mitä nostalgiaa! Muistatko vielä 90-luvun alussa näkyneet verkkokassit, jotka roikkuivat lastenvaunujen työntöaisassa?! Nämä ovat nyt tulleet takaisin. Messujen inspiroimana, otimme LuKLabelin valikoimaan nämä ihanat verkkokassit joita näkyi paljon eri messuosastoilla. Säilytä näissä esimerkiksi hedelmiä, leluja, viherkasveja, kauniin värisiä vaatteita - mitä tahansa. Kassi on kaunis itsessäänkin esillä roikkuen. 

 

 

 

4. Kuivakukat ja näyttävät ruukut

Maanläheiset ja pehmeät pastellisävyt näkyvät vahvasti kodeissa, joiden sekaan kuivakukat sopivat mainiosti. Kuivakukat ovat ekologinen ja kestävä vaihtoehto, sillä ne kestävät pidempään kuin tuoreet. Kuivakukilla ja niitä yhdistelemällä saa luotuja upeita kokonaisuuksia, joita siirtelemällä huoneesta toiseen saat vuosien iloa. 

 

 

5. Beigen eri sävyt ja luonnonmateriaalit

Maanläheisyys oli selvästi kaikessa yhdistävä tekijä. Yhdistele eri beigen, ruskean ja oranssin sävyjä rohkeasti, jolloin kokonaisuudesta tulee upea. Luonnonmateriaalit näkyvät vahvasti, esimerkiksi jo rottinkisissa lipastoissa, lampunvarjostimissa ja juuttimatoissa. Yhdistele näihin luonnon muita värejä tai vaikka eläinkuoseja, kuten kuvassa.

 

 

6. Yhdistele eri muotoja ja materiaaleja

Vaikka tämän vuoden avainsanat ovat harmonia, symmetria ja pehmeys - on virkistävää yhdistellä eri pintamateriaaleja ja muotoja samassa tilassa. Tämä tuo ilmeeseen särmikkyyttä eikä tee tilasta liian tasaisen tylsää. Kuvassa esimerkkinä pyöreät kaaret ja muodot, yhdistettynä neliskulmaiseen seinähyllykköön. Pehmeän pörröinen matto sopii yhteen kiiltävän nahkaisen nojatuolin kanssa. Etenkin kaarevat pinnat olivat messuilla suosittuja. Leikittele muodoilla ja materiaaleilla rohkeasti! 

 

 

7. Yksinkertaisuus

Vaikka nyt vältelläänkin muutama vuosi takaperin trendikkäänä pidettyä "sairaalan vastaanottomaista" kliinistä kotia kiiltävine valkoisine pintoineen, pidetään edelleen turhat rojut poissa näkyviltä. Zen-tunnelmaa tuovat simppelit ja rauhalliset koriste-esineet ja käyttökalusteet.

 

 

8. Laineet ja elävät pinnat

Pehmeiden eläväpintaisten yksityiskohtien lisäksi messuilla näkyivät vahvasti eri muodot, kuten jo aiemmin mainitut pyöreät pinnat. Näiden lisäksi usealla osastolla oli esillä lainehtivia, aaltomaisia puupintoja. Upeita tilanjakajia ja katseenvangitsijoita. 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.