Muistilista hääjuhlapaikan etsijälle | LuKLabel

Muistilista hääjuhlapaikan etsijälle

Nyt on taas se aika vuodesta, kun uusia, tulevien kesien hääjuhlapaikkoja varataan. Juhlapaikan etsiminen ja varaaminen on usein hääparille se ensimmäinen ja konkreettisin askel häiden järjestelyyn. Kuinka ihanan kutkuttavaa on kuvitella juuri ne omat juhlat joiden järjestelyä on juuri aloittamassa.


Kokosimme alle vinkkimme, mitä asioita kannattaa muistaa ja miettiä juhlapaikkaa varatessa tai vaihtoehtoja vertaillessa. 

1. Sijainti

Onko juhlapaikka kaukana vihkimispaikasta? Jos vihkiminen pidetään kirkossa, tarvitaanko kirkolta yhteiskuljetus juhlapaikalle vai tulevatko ihmiset omilla autoillaan tai julkisilla kulkuneuvoilla? Mikäli kyseessä on siviilivihkiminen, voisiko sen sään salliessa pitää esim. juhlapaikan pihassa - tai sateella sisällä? 

 

2. Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Onko juhlapaikkaan helppo tulla omalla autolla tai julkisilla? Tarvitseeko tien varrelle opaskylttejä? Onko parkkitilaa tarpeeksi? Miten vieraat liikkuvat pois juhlista, jos nauttivat illan aikana viiniä? 


3. Koristelu ja tyyli

Onko visiossasi maalaisromanttiset tai vaikkapa modernin simppelit häät? Vastaako juhlapaikka visioitanne vai vaatiiko se laittamista? Koristeista ja somisteista saa itselleen nopeasti ison laskun sekä ison stressin, jos niitä tarvitaan erityisen paljon. Kuvittele juhlapaikan pöydille kauniit liinat - tarvitsevatko tuolit tuolihuppuja? Mihin kohtaan asettelet buffetpöydän, missä pidetään alkukättely? Mihin kohtaan tulee tanssilattia? Onko vessoja tarpeeksi?


4. Vuokra-aika

Kuinka monta päivää aiemmin on tilaa mahdollista mennä koristelemaan? Milloin koristeet täytyy siivota pois? Kuuluuko vuokraan loppusiivous? Mielikuvasi rennosta hääpäivän jälkeisestä aamusta hotellilakanoissa saattaakin vaihtua pitkään to do-listaan juhlapaikalla jos tilan täytyy olla tyhjä jo aamupäivällä. 
Varmista, että tila vuokrataan vain ja ainoastaan yhdelle hääparille kerrallaan, eikä tilassa pidetä muita tapahtumia esim. hääpäivän aamuna. 


5. Ruokailu ja catering

Saatteko itse valita cateringin vai onko juhlapaikalla oma? Kilpailuttaminen kannattaa aina. Muista tarkistaa onko juhlapaikassa astiat, buffetin lämpöhauteet, kylmiöt ja jääkaapit. Mihin saatte juomat ennen juhlaa viilentymään? Kuka siivoaa pois lautaset vierailta, kuka laittaa kakun esille?

 

6. Hinta ja maksutapa

Korkealle tilavuokralle on usein selitys; vuokra sisältää loppusiivouksen tai astiat, juhlapaikassa saa olla niin myöhään kuin haluaa, sijainti on hyvä? Selvitä sopimuksen pikkupräntit. Tilavuokra ei välttämättä ole fiksuin paikka säästää: Jos korkeampi hinta tuo mukanaan muita häästressiä helpottavia etuja kuten loppusiivouksen ja vuokra-ajassa joustamisen. Esimerkiksi astiavuokra 100 henkilölle voi maksaa useita satoja euroja, sen lisäksi ne täytyy noutaa ja palauttaa, mahdollisesti myös tiskata. Vertaa ja pohdi vaihtoehtoja. Milloin tilavuokra täytyy maksaa ja mitä loulliseen hintaan sisältyy?

 

7. _Se_ fiilis

Sen tietää, kun sen tietää. Luota vaistoosi ja käy katsomassa juhlapaikkaa livenä. Ota mukaasi makutuomareita ja ideoikaa yhdessä. Juhlapaikka on häidenne näkyvin osuus ja sen vuoksi se kannattaa valita huolella. 

Olethan jo kurkannut meidän häämallistomme? LuKLabelilla on upeita hääteemaan sopivia tuotteita. Suosituin on ehdottomasti hääsuunnittelu- sekä vieraskirjana toimiva Just Us -Wedding book. Koko häämallistomme on alessa tämän viikonlopun -25%.

Nauti hääjärjestelyistä, tämä on sitä ihaninta aikaa. <3 

 LuKLabel häämallisto

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.